Resipi | Mini Pavlova NESTUM | DearNestlé Mini Pavlova NESTUM | Dear Nestlé Langkau ke kandungan utama

Mini Pavlova NESTUM

sponsor
Dibawakan oleh
NESTUM




Masa Penyediaan

25 min

Masa Memasak

3 jam

Saiz Hidangan

10 orang

Maklumat Nutrisi (1 hidangan)

644 kcal
Protein
11.0g
Karbo
66.2g
Lemak
37.2g
Recipes

Ingredients

Kerak

  • 150g biskut digestive
  • 50g NESTUM
  • 55g gula kastor
  • 120g mentega cair

Inti Krim Keju

  • 400g krim keju
  • 100g gula kastor
  • 40g susu pekat
  • 1 sudu kecil pati Vanila
  • 1 sudu besar gelatine
  • 50ml air panas
  • 250g krim putar

Topping Krim Putar

  • 250g krim putar
  • 350g NESTUM
  • 150g susu pekat
ad space
Recipes

Cara Penyediaan

  1. Untuk kerak: Pukul biskut, NESTUM dan gula di dalam mesin pemproses makanan, tambahkan mentega dan masukkan ke dalam tin cheesecake.
  2. Untuk inti krim keju: Pukul krim keju, susu pekat, pati vanila dan gula sehingga lembut.
  3. Di dalam mangkuk kecil, larutkan gelatin dalam air panas. Biarkan ia sejuk.
  4. Kemudian, tuangkan gelatine perlahan-lahan ke dalam campuran krim keju.
  5. Dalam mangkuk berlainan, pukul krim sehingga naik lembut.
  6. Masukkan krim keju ke dalam adunan krim keju.
  7. Masukkan adunan cheesecake ke dalam tin, salutkan tin dengan NESTUM. Ulang semula dengan adunan krim keju dengan lapisan NESTUM.
  8. Sejukkan cheesecake selama 3 hingga 4 jam di dalam penyejuk atau peti sejuk.
  9. Untuk topping, pukul krim dalam mangkuk aduan dengan susu pekat dan masukkan NESTUM sehingga sebati.
  10. Keluarkan cheesecake dari tin, sapukan krim putar dan salutkan NESTUM di atas. Hias cheesecake seperti yang anda ingini.

Suka resipi ini?

Daftar sekarang sebagai ahli Dear Nestlé!

Tertakluk pada Terma & Syarat*

TEKAN SINI