Resipi | Kek Keju Hangus EVERYDAY | DearNestlé Kek Keju Hangus EVERYDAY | Dear Nestlé Langkau ke kandungan utama

Kek Keju Hangus EVERYDAY

sponsor
Dibawakan oleh
NESTLÉ EVERYDAY




Masa Penyediaan

20 min

Masa Memasak

20 min

Hidangan

6 keping

Maklumat Nutrisi (1 hidangan)

267kcal
Protein
6.4g
Karb
16.6g
Lemak
19.7g
Recipes

Bahan-bahan

  • 250g krim keju
  • 65g gula
  • 2 biji telur besar
  • 1/2 sudu kecil esen vanila
  • 120ml susu EVERYDAY (100ml air + 20g susu tepung EVERYDAY)
  • 80ml krim putar
  • 15g tepung jagung
ad space
Recipes

Cara Penyediaan

  1. Pukul krim keju sehingga gebu dan ringan. Kemudian, tuangkan gula dan teruskan pukul selama 2 minit lagi.
  2. Masukkan telur, satu persatu, dan esen vanila.
  3. Tuangkan susu EVERYDAY dan krim putar. Pukul sehingga sebati. Kemudian masukkan tepung jagung dan gaul rata.
  4. Tuang adunan ke dalam loyang kek 6” yang telah berlapik. (Pastikan untuk melapik loyang kek dengan kertas pacmen di atas rim dan dimasukkan ke bahagian bawah)
  5. Masukkan ke dalam air fryer dan bakar pada suhu 200°’C selama 20minit. Pastikan kek keju masih bergoyang di tengah manakala bahagian atas telah gelap.
  6. Biarkan kek sejuk di dalam air fryer sehingga suhu bilik dan sejukkan dalam peti ais selama 2 jam sebelum dimakan.

Suka resipi ini?

Daftar sekarang sebagai ahli Dear Nestlé!

Tertakluk pada Terma & Syarat*

TEKAN SINI