Ayam Ros Raya Beryogurt | Dear Nestlé Skip to main content

Ayam Ros Raya Beryogurt

Brought to you by
Nestlé Natural Set Yogurts



Menu lebaran anda tahun ini pastinya lebih istimewa dengan resipi Rendang Itik Ria Raya ni. Enak dimakan bersama nasi panas, ketupat dan lemang.  


Masa penyediaan

30 min

Masa memasak

30 min

Hidangan

6 orang

Maklumat Nutrisi setiap hidangan

258 Kcal
Protein
28g
Karbo
14g
Lemak
10g
Recipes

Ingredients

  • ¼ cawan minyak masak

A (Untuk Dikisar)

  • 3 biji saiz sederhana bawang besar
  • 5 ulas bawang putih
  • 40 gram (kering) cili kering, direndam hingga lembut & ditoskan
  • 1 inci lengkuas
  • 1 inci halia
  • ¼ cawan air
  • 2 tangkai serai, diketuk
  • 2 helai daun pandan, disimpul
  • 2 sudu besar serbuk ketumbar

B

  • 500 gram ayam dipotong dadu, campuran dada / bahagian atas paha
  • 50 ml air
  • ¼ cawan Sos Tomato MAGGI
  • 150 gram Yogurt Nestle Natural Set
  • 1 ½ sudu besar MAGGI CukupRasa
  • 2 sudu besar air mawar / ros
  • 2 biji tomato, dipotong berbaji
Recipes

Directions

  1. Tumis bahan-bahan di dalam kuali sehingga pecah minyak. Masukkan serbuk ketumbar dan kacau rata.
  2. Masukkan ayam, kacau sehingga ayam separuh masak. Masukkan air, Sos Tomato MAGGI, serai dan daun pandan.
  3. Renih selama 15 minit dengan api sederhana dan sehingga ayam masak.
  4. Tambah air mawar dan tomato. Renih selama 5 minit atau sehingga empuk.

How do you think about this recipe?

Register

Register now to receive our goodie bag!

Only for the first 1,500 registration!

CLICK HERE