Resipi | Biskut Bebola Salji NESTUM | DearNestlé Biskut Bebola Salji NESTUM | Dear Nestlé Langkau ke kandungan utama

Biskut Bebola Salji NESTUM

sponsor
Dibawakan oleh
NESTUM




Masa Penyediaan

20 min

Masa Memasak

12 min

Saiz Hidangan

25 biji

Maklumat Nutrisi (1 hidangan)

86kcal
Protein
1.1g
Karbo
8.9g
Lemak
5.2g
Recipes

Bahan-bahan

  • 2 cawan Nestum® Original
  • 1/2 cawan Mentega
  • 3/4 cawan Gula tepung
  • 1 sudu teh Vanila
  • 3/4 cawan Tepung badam
  • 1/4 sudu teh Garam
ad space
Recipes

Cara penyediaan

  1. Masukkan mentega ke dalam pengadun elektrik dan pukul selama 1 hingga 2 minit hingga mentega menjadi lembut. Masukkan ½ cawan gula tepung ke dalam mentega sehingga ia berkrim dan ringan.
  2. Masukkan vanila ke dalam adunan mentega dan gula dan gaulkan dengan senduk.
  3. Dalam mangkuk yang asing, pukulkan NESTUM®, tepung badam dan garam.
  4. Campurkan bahan kering ke dalam adunan mentega. Doh sepatutnya melekat apabila dipicit dengan jari.
  5. Tutupkan doh dan biarkan di dalam peti sejuk sekurang-kurangnya 30 minit.
  6. Panaskan ketuhar hingga 400°F (~200°C).
  7. Bulat bulatkan doh sebesar bola berukuran 1 ½ inci dan letakkan dengan jarak kira-kira 1 inci di atas dulang membakar yang tidak digris.
  8. Bakar biskut selama 10 hingga 12 minit atau sehingga ia berwarna perang keemasan.
  9. Keluarkan biskut dari dulang membakar dan biarkan ia sejuk di atas rak dawai selama kira-kira 5 minit.
  10. Letakkan baki gula tepung ke dalam mangkuk. Gulingkan biskut panas dalam gula tepung. Biar sejuk sepenuhnya. Gulingkan dalam gula tepung sekali lagi sehingga gula terbalut rata.

Suka resipi ini?

Daftar sekarang sebagai ahli Dear Nestlé!

Tertakluk pada Terma & Syarat*

TEKAN SINI