Masukkan mentega ke dalam pengadun elektrik dan pukul selama 1 hingga 2 minit hingga mentega menjadi lembut. Masukkan ½ cawan gula tepung ke dalam mentega sehingga ia berkrim dan ringan.
Masukkan vanila ke dalam adunan mentega dan gula dan gaulkan dengan senduk.
Dalam mangkuk yang asing, pukulkan NESTUM®, tepung badam dan garam.
Campurkan bahan kering ke dalam adunan mentega. Doh sepatutnya melekat apabila dipicit dengan jari.
Tutupkan doh dan biarkan di dalam peti sejuk sekurang-kurangnya 30 minit.
Panaskan ketuhar hingga 400°F (~200°C).
Bulat bulatkan doh sebesar bola berukuran 1 ½ inci dan letakkan dengan jarak kira-kira 1 inci di atas dulang membakar yang tidak digris.
Bakar biskut selama 10 hingga 12 minit atau sehingga ia berwarna perang keemasan.
Keluarkan biskut dari dulang membakar dan biarkan ia sejuk di atas rak dawai selama kira-kira 5 minit.
Letakkan baki gula tepung ke dalam mangkuk. Gulingkan biskut panas dalam gula tepung. Biar sejuk sepenuhnya. Gulingkan dalam gula tepung sekali lagi sehingga gula terbalut rata.