LANGKAH-LANGKAH PENYEDIAAN KITKAT® GANACHE
- Cairkan KITKAT®, butang coklat dan serbuk Nescafé® Gold dengan suhu sederhana sehingga menjadi tekstur halus dan lembut.
LANGKAH-LANGKAH PENYEDIAAN KITKAT® BISKUT MENTEGA
- Sediakan 2 dulang dengan kertas minyak baking.
- Masukkan mentega ke dalam mangkuk dan gaul sehingga berkrim dengan mesin pengadun.
- Masukkan gula aising dan ekstrak vanila, terus menggaul selama 12 minit sehingga adunan menjadi putih dan berkrim.
- Masukkan tepung dan gaul dengan spatula sehingga sebati
- Pindahkan adunan ke dalam beg pipa.
- Paip aduan berbentuk biskut mengikuti kreativiti sendiri ke atas dulang yang disediakan.
- Bakar pada suhu 160˚C selama 15 minit atau sehingga asas biskut berwarma coklat.
- Celupkan setiap biskut ke dalam ganache (suam), salutkan ganache separuh biskut sahaja.
- Hiaskan biskut dengan kelapa parut.
- Biarkan sehingga sejuk dan siap untuk dihidang.